"Γκρέμισε" τον πύργο ο φοβερός Τσιτσιπάς!

Μία τεράστια νίκη πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον δεύτερο γύρο του ATP Antwerp 250, απέναντι στον Ivo Karlovic. Ο 19χρονος Έλληνας αντισφαιριστής επικράτησε του "γίγαντα" ύψους 2,11 Ivo Karlovic με σκορ 7-6(4) 5-6 (15-15) απόσυρση.

Πρώτο σετ
Σε ένα πολύ "κουραστικό" θέαμα οι δύο αντισφαιριστές πήγαιναν εύκολα χέρι χέρι μέχρι και το τάι μπρέικ. Χαρακτηριστικό ότι ο Ίβο έχασε 5 πόντους σε ολόκληρο το σετ στο σερβίς του αλλά τους πρώτους 4 με διπλά λάθη. Πολύ δύσκολα έχανε όμως πόντους στο σερβίς και ο Στέφανος. Μοναδικό "άγχος" δέχθηκε στο 5-5 του πρώτου σετ όπου έπρεπε να σώσει ένα μπρέικ πόιντ του Κροάτη. Στο τάι μπρέικ, ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε πίσω με 2-0 και 3-1. Παρόλα αυτά τα δύο διπλά λάθη του Ίβο στο (2-3) και στο (4-5) ήταν καθοριστικά. Ο Στέφανος έκλεισε το σετ, με 4-7 στους πόντους στο τάι μπρέικ. Στο πρώτο σετ ο Κροάτης βρήκε 5 άσους έναντι 4 του Στέφανου. Σέρβιραν και οι δύο με 65% ευστοχία στο πρώτο σερβις.

Δεύτερο σετ
Στο ίδιο μήκος κύματος κύλησε και το δεύτερο σετ. Χωρίς καμία απειλή στους δύο μεγάλους σέρβερς, φτάσαμε στο 6-5 υπέρ του Κάρλοβιτς. Με το σκορ στο 0-15 υπερ του και τον Στέφανο στο σερβίς, ο πρωταθλητής μας κτύπησε ένα βαθύ φόρχαντ με τον Ίβο να τραυματίζεται χαμηλά στο πόδι καθώς τον έπιασε σε "wrong foot". Ο Ίβο έδειξε να πονάει. Μετά από πολύωρο medical time out, αποσύρθηκε.

*Με τη νέα του επιτυχία ο Στέφανος γίνεται ο Έλληνας αντισφαιριστής με το κορυφαίο Ranking στην ATP, όλων των εποχών!

Σχόλια