"Υπερηχητικός" Τσιτσιπάς, τρόμαξε τον Κουέβας!

"Παίζει" να είμαι και ο πιο αισιόδοξος οπαδός του Στέφανου Τσιτσιπά σε κάθε του αγώνα. Οφείλω να παραδεχτώ όμως ότι τέτοια συντριβή επί του Κουέβας δεν την περίμενα ούτε και γω.
Κάνοντας ένα συνολικά απίστευτο παιχνίδι κατέστρεψε πραγματικά τον Ουρουγουανό μέσα στο κορτ. Δεν του επέτρεψε σε κανένα σημείο να πιστέψει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι από αυτόν τον αγώνα. Το πρώτο σετ μάλιστα, ολοκληρώθηκε μόλις σε 25 λεπτά(!), με τον πρωταθλητή μας να κατορθώνει 2 μπρέικ. 
Στο δεύτερο, η εξέλιξη ήταν ίδια. Το μπρέικ για τον Στέφανο ήρθε και πάλι νωρίς, στο τρίτο κίολας γκειμ του σετ. Σε εκείνο το σημείο, ο 19χρονος Έλληνας πήρε κεφάλι στο σκορ (2-1) και σε συνδυασμό με το καλό του σερβίς, θεωρείτο πια "αδύνατη" όποια σκέψη επιστροφής του Κουέβας στη διεκδίκηση του σετ. Μάλιστα, ο Στέφανος ήταν αυτός που συνέχισε να ψάχνει κι άλλα μπρέικς. Εν τέλει, το σετ έκλεισε με σκορ 6-4.
Ήταν ακόμη ένας αγώνας που ο Στέφανος, δεν δέχεται ούτε μπρέικ ποίντ(!) από τον αντίπαλο το. Σημείωσε μάλιστα 7 άσους, ενώ κέρδισε το 80% των εύστοχων πρώτων του σερβίς. Σε παρόμοια επίπεδα και οι πόντοι που κέρδισε στο δεύτερο σερβίς. Η αναμέτρηση διέρκησε μόλις 57 λεπτά!
*Υπενθυμίζω πως ο Κουέβας είναι νούμερο 33 στον κόσμο! Έχει φτάσει μέχρι το νούμερο 19, ενώ έχει κατακτήσει και 6 τίτλους επιπέδου ATP(μάλιστα έναν φέτος).
*Πρόκειται για την μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του Στέφανου, έστω κι αν ήταν πολύ εύκολα!
*Είναι η δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα που ο Στέφανος νικάει στον πρώτο γύρο ATP διοργάνωσης.
*Με αυτή τη νίκη ο Τσιτσιπάς θα σημειώσει Career High!
*Επόμενος αντίπαλος ο "γνώριμος" Ίβο Κάρλοβιτς.


Σχόλια