Αδικήθηκε από σκορ και διαιτησία στην Σανγκάη-Το πρόγραμμα από δω και πέρα


Την ήττα από τον Τζον Ίσνερ γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον 2ο γύρο του τουρνουά Μάστερς 1000. Σύμφωνα με πληροφορίες, νιώθει αδικημένος από μία διαιτητική απόφαση στο τάι μπρεικ του δευτέρου σετ με το σκορ στο 9-9, για ένα σερβίς του που δόθηκε άουτ. Δεν υπήρχε hawk-eye λόγω indoor court.


Από κει και πέρα ήταν μία καλή εμφάνιση, με τον Έλληνα τενίστα να μην αντιμετωπίζει κανένα μπρέικ πόιντ στο σερβίς του σε όλο το ματς. Ο Αμερικάνος έσωσε 5 μπρέικ πόιντ, ενώ χρειάστηκε να σώσει 2 σετ πόιντ του Στέφανου στο πρώτο σετ και άλλα 3 στο δεύτερο.

Τέλος λοιπόν, με θετικό πρόσημο η παρουσία του Στέφανου στο πρώτο Μάστερς της καριέρας του. Πλέον, οδεύει προς Βέλγιο όπου την ερχόμενη βδομάδα θα παίξει στο ATP 250 Antwerp. Έπειτα στο 500αρι της Βασιλείας. Μετά από αυτά, ευελπιστεί η βαθμολογία του να του επιτρέψει την συμμετοχή του στο 1000αρι του Παρισιού.

Οι πόντοι που είχε να υπερασπιστεί ο πρωταθλητής μας, έχουν ολοκληρωθεί. Αυτή τη στιγμή με το τέλος της βδομάδας θα φτάσει τους 466 και θα ανέβει στην θέση 121. Τις επόμενες 4 βδομάδες θα πρέπει να καλύψει μόλις 4 βαθμούς! από πέρσι, κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτεί και να βελτιώσει την βαθμολογική του κατάταξη. Αν συνεχίσει έτσι, σε περίπου 20 ημέρες θα τον δούμε σε career high. Θυμίζουμε ότι η κορυφαία θέση που έχει βρεθεί είναι το #115. Η καλύτερη θέση Έλληνα τενίστα ever, είναι το #112 του Οικονομίδη.

Tweets του Στέφανου μετά την ήττα: 


Σχόλια