Προκρίθηκε στα ημιτέλικα του Portoroz ο Στέφανος που βλέπει τίτλο!


Μεγάλη πρόκριση για τον Στέφανο Τσιτσιπά! Ο πρωταθλητής μας επικράτησε του Κροάτη Skugor με 7-6(3) 7-6(6), και προκρίθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελική φάση Challenger τουρνουά. Εκεί θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Stakhovsky ή Krajinovic. Θα σας ενημερώσουμε αργότερα.

Πρώτο σετ
Ο Στέφανος κατάφερε να προηγηθεί από νωρίς στο σκορ με μπρέικ. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι και το 5-3. Στο 10ο γκέιμ του αγώνα ο πρωταθλητής μας είχε τις μπάλες για να κλείσει το σετ. Σε εκείνο το σημείο όμως δέχθηκε μπρέικ και ισοφαρίστηκε σε 6-6, με το σετ να οδηγείτε στο τάι μπρέικ. Πιο ψύχραιμος ο 18χρονος Έλληνας αντισφαιριστής έκλεισε με 7-3 το πρώτο σετ.

Δεύτερο σετ
Ο Στέφανος ήταν αυτός που σέρβιρε πρώτος στο σετ. Στο 4ο γκέιμ του σετ, ο πρωταθλητής μας απόλεσε 2 ευκαιρίες για μπρέικ εφόσον είχε προηγηθεί με 15-40, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Οι δύο παίκτες συνέχισαν χέρι με χέρι μέχρι το 6ο γκειμ με τον Στέφανο μπροστά με 3-2. Σε εκείνο το σημείο κέρδισε εκ νέου προβάδισμα με 15-40, σπαταλώντας όμως κι αυτές τις ευκαιρίες. Εύκολα όμως ο 18χρονος Έλληνας διατήρησε και πάλι κεφάλι στο σκορ (4-3), ψάχνοντας το μπρέικ σε κάθε πλέον σερβίς του αντιπάλου. Τελικά τα κατάφερε, καθώς στο 8ο γκέιμ του σετ, κέρδισε 3 ευκαιρίες για μπρέικ (0-40), μία εκ των οποίων εκμεταλλεύτηκε. Ξεφεύγοντας πλέον με δύο γκέιμς διαφορά, πήρε τις μπάλες, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε το προβάδισμα του, με τον Κροάτη να κάνει το μπρέικ και να μειώνει σε 5-4. Τότε ο Στέφανος έπρεπε να κάνει το μπρέικ για να κλείσει τον αγώνα. Παρότι έχανε με 40-15 στο δέκατο γκέιμ του δευτέρου σετ, κατάφερε να ισοφαρίσει το γκέιμ σε Deuce, χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι παραπάνω με τον Κροάτη να κάνει το 5-5. Εν συνεχεία, ο νεαρός Έλληνας έκλεισε το σερβίς του σε 30 και έψαξε κάποια ευκαιρία για τη νίκη στο 12ο γκέιμ του σετ, για να μην το στείλει ο Κροάτης σε τάι μπρέικ. Αυτή την ευκαιρία την βρήκε αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε, καθώς έχασε 3 ματς πόιντ και το σετ οδηγήθηκε σε τάι μπρέικ. Εκεί, ο Στέφανος κατάφερε μία απίθανη ανατροπή, καθώς από 2-6 που βρισκόταν πίσω, ανέτρεψε το σκορ σε 8-6, παίρνοντας την μεγάλη πρόκριση!
loading...

Σχόλια