Ποιός De Minaur; Ο Στέφανος τον έκανε ό,τι ήθελε, συντρίβοντας τον!


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε με απόλυτη συγκέντρωση και χωρίς οίκτο τον νεαρό Αυστραλό Άλεξ Ντε Μινόρ, δείχνοντας του με χαρακτηριστική άνεση ποιος είναι το μέλλον του παγκόσμιου τένις. Μη μπορώντας να αντιδράσει σε κανένα στάδιο του αγώνα, ο Αυστραλός συντρίφθηκε με 6-2, 6-3 από τον πρωταθλητή μας, κατορθώνοντας να φτάσει μόνο σε ένα μπρέικ πόιντ! Ιδιαίτερη σημασία έχει το στατιστικό ότι ο Ντε Μινόρ στην υποδοχή κέρδισε μόλις 12 πόντους, 5 από αυτούς από διπλά λάθη του πρωταθλητή μας.

Πρώτο σετ
Προβάδισμα με μπρέικ από την αρχή του αγώνα(3-0). Ο Στέφανος με όπλο το σερβίς αλλά και με βαθιές μπάλες στην υποδοχή, κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ και να πάρει κεφάλι στο σετ. Παρότι στο 3-0 ο Στέφανος βρέθηκε 1 πόντο μακριά από νέο μπρεικ για να ξεφύγει με 4-0, δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα ο Ντε Μινόρ να κάνει το 3-1 και στη συνέχεια να επιστρέψει στο σετ, απαντώντας στο μπρεικ του Στέφανου και να μειώσει σε 3-2. Ο πρωταθλητής μας παρέμεινε συγκεντρωμένος, κατορθώνοντας να προηγηθεί εκ νέου με μπρέικ (4-2), εκμεταλλευόμενος το μπρέικ ποιντ που κέρδισε. Το σετ έκλεισε με 6-2 για τον Στέφανο!


Δεύτερο σετ
Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τους 2 παίκτες να κρατάνε τα σερβίς τους. Στο τέταρτο γκέιμ του δευτέρου σετ ο πρωταθλητής μας επέστρεψε από 30-0, κάνοντας μπρέικ σε 30, ξεφεύγοντας πια με 3-1 στα γκέιμς και πλησίασε στη νίκη με καθαρά σετ. Χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στο σερβις, ο Στέφανος έφτασε στο 4-1. Η κατάσταση συνεχίστηκε στους ίδιους ρυθμούς, με τον Αυστραλό 99αρη να μην μπορεί να φτάσει σε κανένα μπρέικ πόιντ στο δεύτερο σετ και τον πρωταθλητή μας να ξεφεύγει με 5-2. Το σετ έκλεισε πανεύκολα με 6-3 και ο Στέφανος πήρε τη νίκη με 2-0.

Σχόλια