Στο κεντρικό ταμπλό του Roland Garros o Στέφανος Τσιτσιπάς!


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Γερμανού Oscar Otte με 6-3, 6-2 και προκρίθηκε για πρώτη φορά σε κεντρικό ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης ανδρών.

Ο πρωταθλητής μας μπήκε από την αρχή του αγώνα αποφασισμένος. Οι δύο αντισφαιριστές πήγαιναν μαζί μέχρι το 2-2. Σε εκείνο το σημείο ο Στεφ δέχθηκε μπρέικ και έμεινε πίσω με 2-3. Παρόλα αυτά, έμεινε ήρεμος και με αντεπίθεση διαρκείας, καθάρισε το σετ με δύο διαδοχικά μπρεικ σε 6-3.
Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς κατόρθωσε από το πρώτο κιόλας γκέιμ να πάρει το κεφάλη στο σκορ με μπρέικ, φτάνοντας σιγά σιγά στο 5-1, με τον Γερμάνο αντίπαλο του να μην μπορεί να βρει λύσεις. Εν τέλη, το σετ έκλεισε με σκορ 6-2 και ο 18χρονος Έλληνας πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση του, κάνοντας όλους εμάς υπερήφανους!
Είναι ο πρώτος αθλητής που καταφέρνει αυτό το επίτευγμα στην Open Era, μετά τον Κωνσταντίνο Οικονομίδη, για την Ελλάδα. Εμείς είμαστε βέβαια πως με τον Στέφανο έχουμε να χαρούμε, άπειρες φορές ακόμη στο μέλλον. Του ευχόμαστε καλή τύχη στην αυριανή κλήρωση.

Σχόλια